افزایش ۵۰ برابری ذخیره‌گاه‌های جنگلی لرستان / برنامه تولید ۵ میلیون نهال در سال جاری

افزایش ۵۰ برابری ذخیره‌گاه‌های جنگلی لرستان /  برنامه تولید ۵ میلیون نهال در سال جاری

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از جهش قابل توجه در شناسایی ذخیره‌گاه‌های جنگلی استان خبر داد و گفت: مساحت این عرصه‌های ارزشمند طی دو سال گذشته از یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار به بیش از ۷۷ هزار هکتار رسیده است؛ اقدامی که با هدف حفاظت از گونه‌های در معرض خطر زاگرس و توسعه پوشش گیاهی استان دنبال می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از لرستان ، شیرزاد نجفی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه حفاظت از منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: طی دو سال اخیر شناسایی و ثبت ذخیره‌گاه‌های جنگلی استان با سرعت بیشتری دنبال شده و اکنون مساحت این عرصه‌ها به بیش از ۷۷ هزار هکتار رسیده است؛ در حالی که این رقم پیش از این حدود یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار بود.

وی افزود: بخش عمده این ذخیره‌گاه‌ها را گونه‌های ارزشمند و حساس جنگلی، به‌ویژه بلوط ایرانی تشکیل می‌دهند که به دلیل اهمیت اکولوژیک و تهدیدهای موجود، برنامه‌های حفاظتی و احیایی ویژه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی استان گفت: لرستان با دارا بودن یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل و بیش از یک میلیون هکتار مرتع، یکی از مهم‌ترین مناطق رویشی زاگرس محسوب می‌شود و حفاظت و احیای این سرمایه‌های طبیعی در اولویت برنامه‌های این اداره‌کل قرار دارد.

نجفی نقش طرح‌های آبخیزداری و اقدامات بیولوژیک را در پایداری منابع طبیعی مهم دانست و تصریح کرد: اجرای این برنامه‌ها علاوه بر حفاظت از پوشش گیاهی، در کاهش فرسایش خاک، تقویت منابع آب زیرزمینی و مدیریت روان‌آب‌ها نیز تأثیرگذار است.

وی همچنین از ظرفیت بالای تولید نهال در استان خبر داد و گفت: نهالستان‌های لرستان توان تولید بیش از ۱۰ میلیون اصله نهال را دارند و برای سال جاری تولید ۵ میلیون اصله نهال با هدف توسعه جنگل‌کاری و تأمین نیاز فضای سبز شهری پیش‌بینی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان افزود: این برنامه در چارچوب طرح ملی «کاشت یک میلیارد درخت» اجرا می‌شود و می‌تواند نقش مؤثری در افزایش سرانه فضای سبز و بهبود شرایط زیست‌محیطی استان داشته باشد.

نجفی از اجرای طرح زراعت چوب به عنوان یکی از راهکارهای کاهش فشار بر جنگل‌های طبیعی نام برد و گفت: توسعه این طرح ضمن تأمین بخشی از نیاز صنایع چوب و سلولزی، می‌تواند از برداشت‌های غیرمجاز و قاچاق چوب جلوگیری کند.

وی در پایان با اشاره به اهمیت مراتع در اقتصاد روستایی اظهار کرد: در برنامه‌های جدید مرتع‌داری، فعالیت‌های درآمدزا از جمله زنبورداری و زراعت چوب نیز پیش‌بینی شده تا ضمن افزایش درآمد بهره‌برداران، زمینه حفاظت پایدار از منابع طبیعی و تجدیدپذیر استان فراهم شود.

کد مطلب 2229213

    خرید ارزان بلیط هواپیما از 900 ایرلاین رزرو ارزان 1.5 میلیون هتل در سراسر دنیا خرید آنلاین بلیط قطار با بهترین قیمت انواع تورهای مسافرتی، برای هر نوع سلیقه اخذ ویزای آنلاین 50 کشور در کوتاه‌ترین زمان صدور فوری انواع بیمه مسافرتی داخلی و خارجی
  • برگزاری مراسم باشکوه عید غدیر خم و سالروز ارتحال امام راحل(ره) در بندر کیاشهر

    برگزاری مراسم باشکوه عید غدیر خم و سالروز ارتحال امام راحل(ره) در بندر کیاشهر

  • ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر امام‌رضا(ع) به مناسبت میلاد امام‌کاظم(ع)

    ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر امام‌رضا(ع) به مناسبت میلاد امام‌کاظم(ع)

  • وقوع حادثه تلخ در یک واحد صنعتی شهرستان بروجن

    وقوع حادثه تلخ در یک واحد صنعتی شهرستان بروجن

  • عباسی: هدررفت پساب، از دست رفتن یک فرصت اقتصادی برای شهرکرد است

    عباسی: هدررفت پساب، از دست رفتن یک فرصت اقتصادی برای شهرکرد است

  • افزایش ۵۰ برابری ذخیره‌گاه‌های جنگلی لرستان /  برنامه تولید ۵ میلیون نهال در سال جاری

    افزایش ۵۰ برابری ذخیره‌گاه‌های جنگلی لرستان / برنامه تولید ۵ میلیون نهال در سال جاری