سخنگوی وزارت خارجه در سالروز شهادت مسافران و کادر پروازی هواپیمای مسافربری ایران که هدف موشک های ناو آمریکایی بر فراز خلیج فارس قرار گرفت گفت: یاد شهدای هواپیمای مسافربری ایرانی را گرامی میداریم و جنایت نابخشودنی هیات حاکمه وقت آمریکا را هیچگاه فراموش نمیکنیم.
به گزارش خبرآنلاین، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه، در سالروز جنایت آمریکا در حمله به هواپیمای مسافربری ایرانی در ۱۲ تیر ۱۳۶۷، در شبکه ایکس نوشت: «امروز، سالروز یکی از شنیعترین جنایات آمریکا علیه ملت ایران است. در روز ۱۲ تیر ۱۳۶۷، هواپیمای مسافربری شماره ۶۵۵ شرکت هواپیمایی ایرانایر در مسیر تهران–دوبی، بر فراز خلیج فارس هدف دو موشک ناو آمریکایی یواساس وینسنس قرار گرفت و همه ۲۹۰ سرنشین آن، از جمله ۶۶ کودک معصوم، به شهادت رسیدند. طنز سیاه اینکه فرمانده این ناو بابت ارتکاب این جنایت، از سوی دولت آمریکا نشان لیاقت دریافت کرد!
او در ادامه آورده است: یاد شهدای هواپیمای مسافربری ایرانی را گرامی میداریم و جنایت نابخشودنی هیات حاکمه وقت آمریکا را هیچگاه فراموش نمیکنیم.»
این فاجعه در ۳ ژوئیه ۱۹۸۸ (۱۲ تیر ۱۳۶۷) در آبهای متشنج تنگه هرمز رقم خورد. یواساس وینسنس، ناو موشکانداز نیروی دریایی ایالات متحده، دو موشک زمین به هوا را به سمت یک هواپیمای در حال نزدیک شدن شلیک کرد. آمریکا بعدهاا ادعا کرد که هدف را به اشتباه یک جنگنده تهدیدآمیز اف-۱۴ تامکت ایرانی تشخیص داده بودند.
این هواپیما یک ایرباس A300 متعلق به پرواز شماره ۶۵۵ ایرانایر بود. این پرواز از بندرعباس در ایران برخاسته و در مسیر دبی در امارات متحده عربی بود. هواپیما در یک برنامه تجاری روتین قرار داشت و در داخل یک دالان هوایی تجاری مشخصشده در حال اوجگیری بود که مورد اصابت قرار گرفت.
تمامی ۲۹۰ سرنشین هواپیما در این جنایت آمریکا جان باختند. قربانیان شامل ۲۵۴ ایرانی، ۱۳ نفر از امارات، ۱۰ نفر از هند، ۶ نفر از پاکستان، ۶ نفر از یوگسلاوی و یک نفر از ایتالیا بودند. در میان کشتهشدگان ۶۶ کودک حضور داشتند که این جنایت آمریکا را به یکی از مرگبارترین حوادث هوانوردی ناشی از یک درگیری نظامی تبدیل کرد.







315
کد مطلب 2241485
- خرید ارزان بلیط هواپیما از 900 ایرلاین رزرو ارزان 1.5 میلیون هتل در سراسر دنیا خرید آنلاین بلیط قطار با بهترین قیمت انواع تورهای مسافرتی، برای هر نوع سلیقه اخذ ویزای آنلاین 50 کشور در کوتاهترین زمان صدور فوری انواع بیمه مسافرتی داخلی و خارجی
-
مدودف تهدید کرد: فنلاند به هدف بالقوه تسلیحات هستهای روسیه تبدیل شد؛ خوشحال باش فنلاند! تو به اوج امنیت رسیدی!
-
بقائی: امروز، سالروز یکی از شنیعترین جنایات آمریکا علیه ملت ایران است، فراموش نمیکنیم…
-
جزئیات دیدار بارزانی و عراقچی؛ از تقویت روابط تهران و اربیل تا تأکید بر پایان جنگ
-
هزار روز در جهنم غزه؛ کودکیهای سوخته و بازگشتهای ناممکن / فروپاشی کامل نظام سلامت و آموزش و زندگی زیر سقف چادرها
-
فایننشالتایمز: ترددها از تنگه هرمز چهار برابر شدهاست
-
ظریف: میراث دوران رهبری آیتالله شهید سید علی خامنهای در یک گزاره، این است که….
-
ادای احترام پسر احمد شاه مسعود به پیکر رهبر شهید ایران+ عکس و فیلم
-
نیویورک تایمز افشا کرد: اسرائیل سعی در ترور عراقچی و قالیباف داشت/ دولت ترامپ از کشورهای عربی منطقه خواسته بود که مقامات ایران را مطلع کند
-
تصمیمی واقعا شوکآور و سردرگمکننده در پنتاگون
-
حضور ۸ رئیس دولت و ۱۲ رئیس مجلس در مراسم وداع با رهبر شهید