توسعه زیرساخت‌های اقامتی و گردشگری قم نیازمندنگاه ویژه مدیریت شهری است

توسعه زیرساخت‌های اقامتی و گردشگری قم نیازمندنگاه ویژه مدیریت شهری است

قم- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح خدمات به زائران، گفت: توسعه زیرساخت‌های اقامتی این شهر مستلزم اتخاذ رویکردی حمایتی مدیریت شهری است.

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد احمدی ظهر دوشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به دغدغه‌های خود در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: پس از بیش از دو دهه فعالیت در سطوح مختلف مدیریتی وزارتخانه و حضور در استان‌های گوناگون، حضور در قم برای وی همراه با مسئولیتی سنگین بوده است.
وی با بیان اینکه قم مجموعه‌ای کم‌نظیر از ظرفیت‌های مذهبی و تاریخی را در خود جای داده است، افزود: با وجود این ظرفیت ممتاز، آن‌گونه که شایسته است معرفی و بهره‌برداری فرهنگی و گردشگری از این داشته‌ها صورت نگرفته و این مسئله موجب دغدغه‌مندی جدی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم ادامه داد: برای برخی اقدامات اجرایی، ناگزیر به اخذ مصوبه هیئت وزیران بوده‌ایم، چرا که برخی املاک تحت اختیار، ثبت ملی بوده و هرگونه واگذاری، تهاتر یا فروش آن‌ها مستلزم مجوزهای قانونی از عالی‌ترین سطوح تصمیم‌گیری است.
وی گفت: در این مسیر، علاوه بر اخذ موافقت وزیر مربوطه، پیگیری‌های لازم در سطح معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری نیز انجام شده و موافقت‌های لازم اخذ شده است.
احمدی با اشاره به برخی املاک در اختیار این اداره‌کل تصریح کرد: در مواردی که مالکیت در اختیار مجموعه استان بوده و مشمول ثبت ملی نبوده است، مجوزهای لازم در سطح استان از جمله از سوی استانداری اخذ شده، اما در خصوص املاک ثبت ملی فرآیند قانونی پیچیده‌تر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست‌های مولدسازی و تهاتر بر اساس برنامه‌های توسعه‌ای کشور بیان کرد: ظرفیت‌های قانونی برای فعال‌سازی املاک و دارایی‌ها وجود دارد و در صورت همراهی مدیریت شهری، می‌توان از این ظرفیت‌ها برای تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و گردشگری بهره برد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم با اشاره به برخی پروژه‌های در دست اجرا گفت: خانه صنایع دستی استان در محدوده بیت تاریخی حضرت امام خمینی(ره) به‌زودی افتتاح خواهد شد، هرچند این ملک فاقد سند رسمی است و محدودیت‌هایی از جمله ضوابط ارتفاعی دارد و همچنین موزه مراجع و خانه انگشتر نیز از دیگر ظرفیت‌هایی است که بخشی از آن در تعامل با انجمن‌های تخصصی فعال شده است.
وی درباره مقابر سبز اظهار کرد: این مجموعه پیش از این در قالب قرارداد در اختیار حوزه هنری قرار گرفته است، اما در صورت پایان یافتن قرارداد، آمادگی داریم با الگوبرداری از فضاهایی همچون آرامگاه حافظ و سعدی، این مجموعه را به یک زیست‌بوم فرهنگی متناسب با شأن حرم مطهر حضرت معصومه(س) تبدیل کنیم.
احمدی با اشاره به آمار گردشگران ورودی کشور خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از گردشگران خارجی ورودی به ایران را زائران تشکیل می‌دهند و قم به عنوان یکی از مقاصد اصلی زیارتی باید از سطح خدمات کیفی متناسب برخوردار باشد.
وی افزود: تفاوت کیفیت خدمات ارائه‌شده در برخی شهرهای زیارتی با قم محسوس است و این موضوع ضرورت بازنگری در سیاست‌های حمایتی را دوچندان می‌کند.
وی با ارائه پیشنهادهایی به شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: یکی از درخواست‌های جدی، معافیت عوارض صدور پروانه ساختمانی برای هتل‌های چهار و پنج‌ستاره است، چرا که قم در این بخش با کمبود جدی مواجه است و همچنین اعمال معافیت برای احداث بازارچه‌های صنایع دستی می‌تواند زمینه حضور و فعالیت هنرمندان را تقویت کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم ادامه داد: پیشنهاد دیگر، اعمال ۵۰ درصد معافیت عوارض برای مناطق نمونه گردشگری و معافیت کامل برای تأسیسات گردشگری در بافت تاریخی است و این مشوق‌ها تأثیر محسوسی بر درآمد شهری نخواهد داشت، اما می‌تواند کیفیت خدمات اقامتی و گردشگری را ارتقا دهد.
وی در پایان با تأکید بر تعامل و هم‌افزایی با مدیریت شهری تصریح کرد: توسعه گردشگری قم نیازمند نگاه حمایتی و تصمیم‌های راهبردی است و با همراهی شورای اسلامی شهر و شهرداری می‌توان گام‌های مؤثری در مسیر ارتقای جایگاه فرهنگی و زیارتی این شهر برداشت.

کد خبر 6757765

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • آغاز فوری پایش ایمنی بوستان‌ها در آستانه نوروز

  • حق‌بین: پایگاه اصلی آموزش‌های شهروندی، مدارس است

  • هیئت نظارت انتخابات تحت فشار هیچ نهادی نیست؛ تایید ۱۳۱ داوطلب در چالوس

  • کشف ۴۸۰۰ عدد مواد محترقه خارجی در تبریز و دستگیری دو نفر

  • وضعیت برخی گنجینه‌های تاریخی قم در شأن این شهر نیست

  • واکنش سخنگوی شهرداری به رد صلاحیت برخی کاندیداهای شورای شهر

  • بقایی: کانادا به‌جای اظهارنظر، نگران تهدید الحاق به آمریکا باشد

  • رئیس قوه قضائیه: بی‌هزینه بودن فساد، تداوم آن را تضمین می کند

  • تمرین عملیاتی و تست تجهیزات پایگاه‌های مدیریت بحران پایتخت

  • آگاهی حقوقی دانش‌آموزان سپر ایمن در برابر آسیب‌های اجتماعی است

  • ورود سامانه بارشی به شمال و غرب کشور؛ باران و وزش باد شدید در ۱۰ استان

  • صعود طلا و نقره به بالاترین سطح سه هفته اخیر

  • نقش مهم یک تیم آمریکایی در کشتن "ال منچو"

  • ناوهای آمریکایی در نزدیکی آب‌های ایران؛ تهدید واقعی یا بازی دیپلماتیک؟

  • مقابله پدافند هوایی روسیه با ۱۸۱۱ پهپاد اوکراینی

  • دعای روز پنجم ماه رمضان و اوقات شرعی/صوت و شرح دعای روز

  • آغاز تحرکات مدیرعامل سابق برای بازگشت به پرسپولیس/ حدادی روی لبه تیغ

  • تهدید علنی اعضای تیم ملی فوتبال ایران توسط شبکه صهیونیستی اینترنشنال

  • کاهش کیفیت هوا در کرمان و سه شهرستان شرقی؛ شهروندان ماسک بزنند

  • اوسمار نزدیک به پایان همکاری با پرسپولیس/ باشگاه دست پیش را گرفت!

  • روزنامه‌های ورزشی دوشنبه چهارم اسفند ۱۴۰۴

    روزنامه‌های ورزشی دوشنبه چهارم اسفند ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه چهارم اسفند ۱۴۰۴

    روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه چهارم اسفند ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح دوشنبه چهارم اسفند ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح دوشنبه چهارم اسفند ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های ورزشی یکشنبه سوم اسفند ۱۴۰۴

    روزنامه‌های ورزشی یکشنبه سوم اسفند ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های اقتصادی یکشنبه سوم اسفند ۱۴۰۴

    روزنامه‌های اقتصادی یکشنبه سوم اسفند ۱۴۰۴

  • اخذ رتبه با رتبه پارسه
  • خرید نهال
  • خرید اقساطی طلا
  • سرور اچ پی
  • مزایده خودرو
  • خرید هاست وردپرس
  • پخش عمده موبایل مشهد
  • تعمیر کامپیوتر تهران
  • ایمپلنت دندان
  • استعلام شرکت با کد ملی
  • آلپاری
  • فروش خودرو کارکرده
  • خرید دستگاه تصفیه آب
  • هلدینگ پارسه
  • مهرینو
  • تهران تایمز
  • روزنامه آگاه