ضرورت توسعه زنجیره‌های تکمیلی مواد غذایی در بهار

ضرورت توسعه زنجیره‌های تکمیلی مواد غذایی در بهار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، ابراهیم شیخ در سفر به شهرستان بهار از توابع استان همدان به شهر در بازدید از واحد‌های صنعتی پس از دوران دفاع مقدس و در جهت حمایت از تولید داخلی گفت: این شهرستان ظرفیت خوبی در حوزه مواد غذایی دارد و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و بانک‌ها، شاهد توسعه زنجیره‌های تکمیلی مواد غذایی در این منطقه خواهیم بود.

او در ادامه به اقدامات اخیر وزارت صمت در خصوص مدیریت منابع آبی اشاره کرد و گفت: به دلیل محدودیت‌های منابع آبی در کشور، صدور پروانه‌های بهره‌برداری و مجوز‌های ساخت را در برخی مناطق محدود یا ممنوع کرده‌ایم و نیازمند تشریفات خاصی شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: این اقدام برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه مصرف آب و حفظ ظرفیت تولید سایر صنایع که با هزینه بالایی ایجاد شده‌اند، انجام گرفته است

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس هم بر لزوم فعال‌سازی مجدد واحد‌های تولیدی راکد و توسعه صنایع غذایی در این منطقه تاکید کرد.

توسلی با اشاره به ظرفیت‌های بالای شهرستان بهار در حوزه تولید سیب زمینی و صنایع وابسته به آن، خواستار حمایت‌های لازم از سوی وزارتخانه برای رفع موانع تولید و راه‌اندازی خطوط جدید شد.

او تأکید کرد: تغییر اقلیم، فرصت‌هایی نیز برای ما ایجاد کرده است، به عنوان مثال، در حال حاضر شاهد کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند پسته و زعفران در مناطقی مانند بهار و کبودراهنگ هستیم که ارزش افزوده بالایی دارند و با توجه به کم‌آب‌بر بودن، می‌توانند جایگزین مناسبی برای محصولات پرآب‌بر باشند.

فرماندار شهرستان بهار نیز گفت: یکی از مشکلات عمده ما در حال حاضر، بحث خام‌فروشی سیب زمینی است، ما با حضور معاون محترم وزیر، می‌خواهیم بر این نکته تأکید کنیم که شهرستان بهار با داشتن پنج هزار و نود و هشت هکتار زمین زیر کشت سیب زمینی و تولید افزون بر دویست هزار تن محصول در سال، ظرفیت بالایی در این زمینه دارد.

ابراهیم لشکری آزاد افزود: همچنین، با توجه به اینکه هفتصد هزار تن از بارانداز سیب زمینی کشور در بهار ذخیره‌سازی می‌شود، ضرورت توسعه صنایع تبدیلی در منطقه بیش از پیش احساس می‌شود.