تماسی که نتانیاهو را تسلیم کرد | پشت‌پرده نجات تل‌آویو از مخمصه

در حالی که مقامات تل‌آویو در تلاشند تا توافق اخیر در مرزهای شمالی را یک دستاورد نظامی جلوه دهند، معتبرترین روزنامه اسرائیلی از یک بحران استراتژیک پرده برداشت.

حملات شدید اسرائیل به لبنان

به گزارش همشهری‌آنلاین،عاموس هارئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه اسرائیلی «هاآرتص»، در گزارشی مدعی شد که اعلام توافق آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان نتیجه مستقیم فشارهای ایالات متحده بر کابینه بنیامین نتانیاهو بوده است؛ فشاری که در بحبوحه اختلافات رو به افزایش میان رهبران سیاسی و نظامی اسرائیل بر سر مدیریت جنگ در جبهه لبنان اعمال شده است.

وبگاه عربی۲۱ نوشت: «به نوشته این تحلیلگر، وزارت خارجه آمریکا پس از دوری از مذاکرات در واشنگتن که با حضور نمایندگان لبنان و اسرائیل برگزار شد، از دستیابی به تفاهماتی برای اجرای آتش‌بس خبر داده است. با این حال، او تأکید می‌کند که موفقیت این توافق همچنان به موضع حزب‌الله به‌عنوان بازیگر اصلی میدان بستگی دارد».

هارئیل در ادامه به اظهارات شیخ نعیم قاسم اشاره کرده و می‌نویسد دبیرکل حزب‌الله تهدید کرده است در صورت ادامه حملات اسرائیل به روستاهای لبنان، درگیری‌ها ادامه خواهد یافت و امنیت شمال فلسطین اشغالی تضمین‌شده نخواهد بود.

بر اساس این گزارش، در چارچوب تفاهمات مورد اشاره، حزب‌الله بخشی از نیروهای خود را به شمال رودخانه لیتانی منتقل خواهد کرد و هم‌زمان برخی مناطق به ارتش لبنان واگذار می‌شود. با این حال، به گفته او، در ساعات اولیه پس از اعلام توافق، میزان درگیری‌ها در مرزها تا حدی کاهش یافته است.

این تحلیلگر اسرائیلی همچنین به وجود اختلافی آشکار میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و بنیامین نتانیاهو اشاره کرده و می‌نویسد تماس تلفنی میان دو طرف پیش از اعلام توافق، نشان‌دهنده شکاف جدی در رویکردها نسبت به ادامه جنگ بوده است.

به گفته هارئیل، ترامپ به دنبال کاهش مداخله نظامی آمریکا در خاورمیانه و پایان دادن به جنگ‌های باز است، در حالی که ادامه تنش‌ها از سوی اسرائیل می‌تواند این هدف را با خطر مواجه کند؛ به‌ویژه در شرایط جنگ با ایران.

او مدعی شد تهدیدهای ایران برای پاسخ به گسترش عملیات اسرائیل در جنوب لبنان نیز در تصمیم واشنگتن برای فشار جهت مهار درگیری‌ها نقش داشته است.

در بخش دیگری از این گزارش، هارئیل از نارضایتی فزاینده در ساختار نظامی اسرائیل نسبت به نبود راهبرد سیاسی روشن برای پایان جنگ خبر داده و گفته است تلفات ارتش در جنوب لبنان به نگرانی جدی در ستاد کل تبدیل شده است.

به نوشته او، رئیس ستاد ارتش اسرائیل پیشنهاد داده است از دستاوردهای میدانی برای اعمال فشار بر حزب‌الله و دستیابی به آتش‌بس با شرایط مطلوب‌تر استفاده شود، در حالی که وزیر جنگ بر ادامه عملیات گسترده و حتی خلع سلاح حزب‌الله تأکید دارد؛ هدفی که این تحلیلگر آن را غیرواقع‌بینانه توصیف می‌کند.

هارئیل در ادامه نوشت که دخالت ترامپ به‌طور موقت اختلافات داخلی در تل‌آویو را متوقف کرد و از گسترش حملات به حومه جنوبی بیروت جلوگیری شد؛ اقدامی که به گفته او، نتانیاهو را وادار به تغییر موضع و حمایت علنی از توافق کرد.

او همچنین به انتقادهای داخلی در اسرائیل اشاره کرده و هشدار داده است که تداوم اتکا به گزینه نظامی بدون مسیر سیاسی، می‌تواند اشتباهات گذشته در لبنان را تکرار کند.

در بخش پایانی گزارش، این تحلیلگر تأکید می‌کند که درگیری‌های هم‌زمان در غزه و لبنان، در کنار بحران‌های سیاسی داخلی، به نتانیاهو فرصت داده است تا رسیدگی به پیامدهای حوادث هفتم اکتبر و فشارهای داخلی را به تعویق بیندازد؛ موضوعی که به گفته او در هر انتخابات آینده اسرائیل نقش مهمی خواهد داشت.

کد خبر 1041901

  • تصویر مجری زن کویتی که به دلیل حمایت از ایران به ۳سال زندان محکوم شد

  • ایران مغز متفکر هوایی آمریکا را از کار انداخت | این مرکز فوق‌العاده مهم کجاست؟

  • جنگنده اسرائیلی فرار کرد + جزئیات | حملات جدید به نیروهای اسرائیلی؛ موضع تازه‌تأسیس هدف قرار گرفت

  • به کویت و بحرین سفر نکنید

  • خوش‌رقصی رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان برای اسرائیل با اتهام‌زنی به ایران

  • فوری؛ بحرین هدف موشک و پهپاد قرار گرفت | وقوع چند انفجار مهیب

  • نتانیاهو: مسیر دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم | ترامپ شریک راهبردی ما است و باید فضا را برای مذاکرات فراهم کنیم!

  • فوری | برای ۱۵ نفر از اعضای تیم ملی ویزای آمریکا صادر نشد | طارمی و سایر بازیکنان تیم ملی ویزا گرفتند؟

  • پیش‌نویس قطعنامه‌ در آژانس علیه ایران تهیه شده است

  • این اسامی مهم با تیم ملی به آمریکا نمی‌روند | درخواست ویزا رد شد

  • خوش‌رقصی رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان برای اسرائیل با اتهام‌زنی به ایران

  • نماینده کنگره آمریکا: قرار بود رژیم تغییر کند اما فقط قدرتمندتر شده است

  • برگ برنده ایران در برابر سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی آمریکا | ببینید

  • دروازه‌بان عراقی با تصویری از رهبر شهید ایران به زمین مسابقه رفت + فیلم

  • پاسخ سخت عراقچی به مقام لبنانی؛ ما مدت‌ها پیش به توافق رسیده بودیم اگر… | ظاهرا این ایران است که کشور او را روزانه بمباران می‌کند!

  • تصویر مجری زن کویتی که به دلیل حمایت از ایران به ۳سال زندان محکوم شد

  • این اسامی مهم با تیم ملی به آمریکا نمی‌روند | درخواست ویزا رد شد

  • تصاویر واضح از حجم تخریب ناو جرالد فورد در میانه جنگ ایران؛ ببینید

  • فوری | برای ۱۵ نفر از اعضای تیم ملی ویزای آمریکا صادر نشد | طارمی و سایر بازیکنان تیم ملی ویزا گرفتند؟

  • ترامپ درباره توافق با ایران؛ کمی طول می‌کشد | ایرانی‌ها سرسخت و مغرورند

  • ۳۲ سال پیش | دعوای مهران مدیری و برادرش بر سر میراث خانودگی | سکانسی از یک سریال محبوب را ببینید

  • حرف آخر سپاه: دیگر به پاسخ محدود اکتفا نخواهد شد + متن بیانیه | ۲پایگاه هوایی آمریکا در کویت و تاسیسات مهم باقیمانده در بحرین هدف قرار گرفتند

  • رئال به دنبال جذب ستاره فوتبال ایران | دیدار: در حال بررسی پیشنهاد هستم

  • فیفا عقب‌نشینی کرد | لغو ممنوعیت عجیب در جام جهانی